Doel: de goede werking verzekeren in een club van om en bij de 250 mensen.
Voor wie: vooral voor de jeugdspelers, maar ook voor trainers, begeleiders, ouders, familieleden, …
Algemeen gedrag
- We verwachten van iedereen een correct gedrag tegenover medespelers, trainers, begeleiders, tegenstanders, scheidsrechters en publiek.
- We tolereren geen:
- ongepast, grof of kwetsend taalgebruik
- pesterijen
- racisme (zie charter antiracisme)
- Wanneer je het trainingscomplex binnenkomt of verlaat, groet je de trainers en medewerkers van de club met een handdruk.
- Voetbal is een ploegsport waarbij we allemaal op elkaar aangewezen zijn. We maken allen wel eens een foutje, Missen is menselijk en dus moeten we daar begrip voor hebben:
- We respecteren altijd de beslissingen van de scheidsrechter en gaan niet in discussie
- We geven geen kritiek op medespelers. Op het veld coachen we elkaar of moedigen we elkaar aan, we breken elkaar niet af!
- Op tijd en stond een beetje zelfkritiek of nadenken over ons eigen handelen kan geen kwaad.
Stiptheid
wees stipt op alle afspraken voor trainingen, wedstrijden, verplaatsingen, …:
- trainingen: je moet minstens een kwartier voor tijd in de kleedkamer zijn.
- thuiswedstrijden:
bovenbouw (U11-U19) 60 minuten voor de aftrap,
Onderbouw (U6-U10) 45 minuten - Uitwedstrijden: volgens afspraak met de trainer. Voor onderbouw wordt dit meegegeven op een kaartje, voor bovenbouw hangt dit uit in de kleedkamer
Je moet de trainingen regelmatig bijwonen. Wie regelmatig te laat komt of niet komt, kan niet in aanmerking komen voor de wedstrijdselectie.
Als je niet op tijd of niet aanwezig kunt zijn, verwittig telefonisch (niet per sms) dan min. 1 dag op voorhand zodat de trainer er rekening mee kan houden bij het maken van zijn training. Voor de spelers van de bovenbouw (U11 en ouder) rekenen we erop dat ze zelf de trainer verwittigen, bij de onderbouw mogen ook de ouders dat doen.
In de kleedkamers
- De kleedkamer is geen speelplaats of ontmoetingsruimte. Je gedraagt je er dan ook voorbeeldig, ook als er geen trainer of begeleider aanwezig is.
- Hang steeds je kledij aan de kapstokken en zet je voetbaltas zo veel mogelijk onder de zitbanken.
- We laten geen ouders in de kleedkamers toe, met uitzondering van de U6, de U7 en U8.
- Voor de training kleed je je rustig aan en wacht je tot de trainer je komt halen om naar het veld te gaan.
- Help ook zorgen voor de netheid van de kleedkamer en gooi je blikjes, papiertjes, flesjes, … altijd in de vuilnisbak.
- Je blijft van andermans spullen! Diefstal heeft een heel ernstige sanctie tot gevolgd.
- In de kleedkamer schakel je je GSM onmiddellijk uit. Dit tot je de kleedkamer na de training of wedstrijd opnieuw verlaat.
- Na elke training of wedstrijd moet je een douche nemen. Het is immers niet hygiënisch en daarnaast ook niet netjes om in je bezwete of vuile voetbalkleren naar huis te gaan. In de douches zijn badslippers geen overbodige luxe.
- Je verlaat ten laatste een halfuur na de training of wedstrijd de kleedkamer. De trainer en/of de afgevaardigde houdt dan nog een laatste inspectie in de kleedkamer.
Kledij
-
We trainen steeds in aangepaste kledij (naargelang de weersomstandigheden). Het officiële KSV- trainingspak waarmee je naar de wedstrijd moet komen, is geen trainingskledij!
- breng je naam op elk kledingstuk van je uitrusting aan
- de trainer zal meedelen vanaf en tot wanneer je een lange broek moet dragen
- Naar de wedstrijden kom je steeds in het officiële trainingspak.
- Enkele afspraken, zowel voor trainingen als wedstrijden:
- draag geen kettingen, uurwerken, (oor)ringen of andere voorwerpen die voor jezelf of een ander kunnen gevaarlijk zijn
- je moet beenbeschermers dragen, ook op training
- verzorg je voetbalschoenen heel goed. Probeer dit zelf te doen en dit karweitje niet door te schuiven naar pa of ma
Coachen
- De trainer is baas over de ploeg. Hij duidt de spelers aan voor de wedstrijd en geeft hen de nodige richtlijnen. Je luistert dus enkel naar de richtlijnen van de trainer.
Spelers op het veld mogen (= moeten) elkaar vanzelfsprekend ook coachen. - De ouders geven nooit richtlijnen. Dit brengt enkel de spelers (hun eigen kind en ook de medespelers) in verwarring. De ploeg positief aanmoedigen mag natuurlijk wel! Breek niet af, maar bouw op!
Medisch
De spelers zijn verzekerd tegen sportongevallen tijdens de trainingen en officiële wedstrijden langs de KBVB om. De ongevallenformulieren tijdig indienen om onnodige problemen te voorkomen. Deze zijn steeds verkrijgbaar bij de afgevaardigde, trainer of gerechtelijk correspondent.
Wanneer je last hebt, moet je dit zeker melden aan de trainer want niet alle letsels zijn zichtbaar! De trainer kan indien nodig uw training wat aanpassen of je op non-actief zetten.
De clubdokter is Dr. Eric Lamsens, 0479/67.98.24 of 051/20.01.21
Opgelet
Overtredingen t.o.v. de gedragscode zullen gesanctioneerd worden door de trainer, in samenspraak met de jeugdcoördinatoren.
Mogelijke sancties:
- extrasportieve inspanningen
- verwijdering uit de trainingsgroep
- verwijdering uit de selectie (schorsing wedstrijden)