‘We hebben het wel geprobeerd, maar met te veel stereotiep spel’, is trainer Denis de Tand niet te spreken over het niveau van zijn ploeg. ‘Ik zou het vroegtijdig uitvallen van Marijn Bentein en de afwezigheid van de geblesseerden Davy Ghekiere en Clem Otté als excuus kunnen inroepen, maar dat weiger ik te doen. We hadden nog voldoende kwaliteit in de ploeg om Westkapelle in het verlies te spelen. Wellicht was onze vroege voorsprong een vergiftigd geschenk. Onbewust dacht iedereen dat de drie punten al binnen waren. We verloren de concentratie en lieten met twee te vermijden doelpunten de bezoekers weer in de match komen. Zij verdedigden hun voorsprong met hand en tand en wij vonden geen oplossingen om hun muur te slopen. Ons tempo lag veel te laag. Uiteraard ben ik zwaar ontgoocheld. Deze wedstrijd mogen we nooit verliezen. Blijkbaar voelen we ons beter in ons sas op verplaatsing dan thuis. In ieder geval, deze zwakke prestatie kunnen we alleen maar uitwissen door zaterdag op Meulebeke te winnen, maar dan gaan we wel moeten bereid zijn om ervoor te knokken.