‘Het klopt dat onze kern zo goed als ongewijzigd bleef’, zegt Clem Otté van De Ruiter. ‘Toch zijn we in de breedte verzwakt. Dit seizoen worden we door de tegenstanders ook anders bekeken en aangepakt. Iedereen speelt tegen ons om niet te verliezen. We worden kort op de huid gezeten en krijgen geen meter ruimte. Het is telkens zwoegen om aan het broodnodige eerste doelpunt te geraken om een match open te breken. En we moeten het niet ontkennen, we zijn ook minder goed bezig dan vorig seizoen. Dat Adinkerke niet te stoppen is? Ik heb ze nog niet bezig gezien, maar hun resultaten zijn indrukwekkend. Toch ben ik ervan overtuigd dat we opnieuw gaan meedoen voor de prijzen eenmaal we ons normale niveau halen.’

SV Rumbeke knoopte na een klein dipje van 1 op 6 terug aan met de zege (1-4 in Helkijn) en wacht als tweede vol vertrouwen de komst van buur De Ruiter af. ‘We staan op de tweede plaats in het klassement. Uitstekend en boven alle verwachtingen, ook omdat we met onder andere Wielsbeke, Wervik en Adinkerke al een moeilijk programma achter de rug hebben’, zegt Bjorn Sucaet. ‘Vanavond ontvangen we De Ruiter en dat wordt zeker geen geschenk. Onze buren staan onder hun waarde geklasseerd, waardoor het voor hen eigenlijk al een beetje van moeten is. De Ruiter kan zich geen nieuw puntenverlies permitteren. Dat speelt zeker in ons voordeel. Wij kunnen rustig naar de match toeleven en proberen de huidige lijn door te trekken.’